image

 

Menukaart Brasserie ‘t Blaakven 

De keuken is geopend, woensdag t/m zondag van 12:00 tot 20:00u.

Koningsdag 27 april zijn wij gesloten

 

KLIK HIER VOOR DE BRASSERIEKAART IN PDF

 

Speciaal aanbevolen

 

3 gangen menu

€ 18.50

wij serveren een 3 gangen menu wat regelmatig wisselt 

van samenstelling en waar altijd een keuze bij het hoofdgerecht

is tussen vis of vlees 

 

 

 

 

 

 

Voorgerechten

 

 

 

 Soepen

 

Tomatensoep                             €. 5,00

Met room en soepballetjes.

 

 

 

Uiensoep                                 €. 5,00
Gegratineerd met stokbrood en kaas.

 

 

 

Kippensoep                              €. 5,00

Heldere kippensoep met boerensoepgroenten

 

 

 

Seizoen/week soep                                       €. 5,25

Altijd een speciale soep 


                                                                                                                            

Geserveerd met stokbrood en roomboter

 

 

                                                                                                                                                                       

Kip en Zo                                      €. 9,25

 

Krokant kiphaasje ,chorizokroketje, mini bun pulled pork,

gebakken ananas, tomaten chutney

 

 

 

 

 

 

Scampi en Co                                                             €. 11,95

spiesje  van scampi’s, kibbeling van zalm, gefrituurde mosselen zeekraal,

chili  en knoflooksaus.

 

 

 

 

Salades

                                                            klein       groot     

Salade met gerookte kip                 €. 9,95     €. 12,75

Ananas, maïs, rode ui, kidney bonen, cashewnoten, krokante

tortilla, komkommer, cherrytomaatjes thousand island dressing.

 

Salade met brie en gerookt spek        €. 9,95     €. 12,75        

Cherrytomaatjes, komkommer, bleekselderij, krokante aardappel, 

noten, appel, en ahorn siroop. 

 

Salade met pikante biefstukreepjes    €. 9,95      €. 12,75

Sesam ,mini loempia’s, Jalapeño, tomaat, rode ui, augurk,

meloencashewnoten, chilisaus.

 

Salade met feta en tonijn.               €. 9,95      €. 12,75

Rucola, ansjovis, cherrytomaatjes, komkommer, olijven,

rode ui,kidney bonen, croutons, pijnboompitten, tzatziki dressing.

 

Salade met gerookte zalm           €. 10,75      €. 13,75

komkommer,cherrytomaatjes,ei,appel,kappertjes,rode ui,

zilveruitjes, croutons,kruidendressing.

 

Geserveerd met stokbrood en roomboter

 

 

Hoofdgerechten

                                                                                                                               

 

 

Kalkoen rouleau                      €. 16,75

 

Opgerolde kalkoenfilet, gevuld met gerookt spek, cheddar kaas,

geserveerd met een ananas salsa.

 

 

Griekse spies                                €. 18,50

Met yoghurt en mint gemarineerde varkenshaas aan de spies


witte bonen, gebakken uien, olijven tapenade en tzatziki.

 

Ossobuco van kalfssukade             €.18,50

 

 

Kalfsukade gestoofd in groenten en tomatensaus

 

geserveerd met risotto en gremolata.

 

 

 

 

 

Wagyu Beefsteak                     €. 22,75

 

 

Steak van het Japans wagyu rund, naturel gegrild

 

geserveerd met oosters garnituur.

 

 

 

 

 

Zalmfilet                            €. 17,75

 

 

 

Sous vide gegaarde zalmfilet in roomboter,citroen en kervel,

 

eigen saus,little gem en gepofte cherrytomaatjes.

 

 

 

 

 

Visserslatijn                                  €. 18,75

 

 

 

Diverse vissoorten gestoofd met venkel,ui,bleekselderij,

 

groene kruiden, pernod, parelgort en een aantal scampi’s.

 

 


         Hoofdgerechten worden gegarneerd met een bijpassend bordgarnituur.

 

 

Kindergerechten

Tomatensoep met balletje                                                         €. 3,75

Kroket met frietje                                                                     €. 4,75

Kipnuggets met frietjes                                                              €. 4,75

Kibbeling met remouladesaus en frietjes                                       €. 4,75

 

 

Seizoensgerechten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asperge Gerechten 2017

 

Voorgerechten

 

Caesarsalade van asperges

Ansjovis-little gem- croutons- ei- cherrytomaatjes-

komkommer- oude geitenkaas- bieslook dressing.

Klein 9.95   Groot 12.75

 

Gebonden aspergesoep

Ham- ei- croutons- bieslookolie.

5,25

 

Gefrituurde asperge met een lauw warme salade

Roomkaas- ham- kaas- rucola- little gem

krokante rauwe ham.

8.50

 

Asperges met crab cake en coquille

Gepocheerd ei - botersaus.

12.50

 

 

 

Hoofdgerechten

 

Asperges op Limburgse wijze 

  Achterham- ei- krielaardappelen- gewelde boter.

19.95

 

Asperges met zeeduivel en scampi

Romige aardappelpuree- citroenbotersaus- zeegroenten.

25.75

 

Asperges met een gegrilde kalfs rib-eye

Gekonfijte aardappelen- paddenstoelen - kalfjus waarin truffel en cognac

24.75 

 

 

Nagerechten

 

Coupe dame blanche                                                         €.  6,00

Vanille-ijs met warme chocoladesaus en slagroom.

 

Coupe crème brûlée                                                  €. 6,50

 

Vanille-ijs met crème brûlée, karamel krokant, karamelsaus en slagroom.

 

Coupe café                                 €. 6,50

Chocolade en mokka-ijs, koffielikeur  chocolat chips cookies,koffiesaus en slagroom.

 

Coupe ’t Blaakven                           €. 6,75

IJscoupe na fantasie van onze chef.

 

Coupe tutti frutti                                     €. 6,75

Diverse soorten vruchtenijs met vers fruit, watermeloen siroop en slagroom.

 

Coupe verse fruitsalade met slagroom            €. 7,50

 

Coupe verse aardbeien (seizoen)  


Met slagroom                                                              €. 7,50

 

Met vanille-ijs en slagroom                                         €. 6,50

 

Kinderijsje                                           €. 3,50

Vanille-ijs met chocolade of aardbeiensaus en slagroom.

 

 

 

 

 

 

 

 

up
down
Design: H-L-V | Ontwikkeling: PM IT