image

Menukaart Brasserie ‘t Blaakven 

De keuken is geopend, woensdag t/m zondag van 12:00 tot 20:00u.

KLIK HIER VOOR DE BRASSERIEKAART IN PDF

 

 

Speciaal aanbevolen

 

3 gangen menu

€ 18.50

wij serveren een 3 gangen menu wat regelmatig wisselt 

van samenstelling en waar altijd een keuze bij het hoofdgerecht

is tussen vis of vlees 

 

 

 

 

 

Voorgerechten

 

Soepen

 

Tomatensoep                                            €. 4,50       

Met room en soepballetjes

Uiensoep                                                 €. 4,75       

Gegratineerd met stokbrood en kaas

Mosterdsoep                                            €. 4,75         

Met gerookte spekjes en prei

 Seizoen/week soep                                     €. 5,00                                                              

Geserveerd met stokbrood en roomboter

 

 

Kip en Zo                                               €. 8,75           

spiesje van kip, gefrituurde mini loempia’s, kipkroketje,                                 

taugésalade, chili  en wasabi saus                                                                                  

 

Spiesje van zalm en scampi                         €. 11,95                

A la minute gerookte zalm en scampi’s aan de spies

Geserveerd met een tomaten chutney                                                          

 

 

 

Salades

                                               Klein     Groot                                                           

Carpaccio van gegaard kalfslende     €.  9,75      €. 12,75                 

met,rucola, olijven, kappertjes en tonijnmayonaise

 

Salade met gerookte kip                 €.  9,75      €. 12,50

ananas, maïs, rode ui, kidney bonen, zoet zure paprika,

 cashewnoten thousand island dressing

 

Salade met geitenkaas                   €.  9,75      €. 12,50

gerookte spek cherrytomaatjes, komkommer,bleekselderij,

 noten, appel,honing mosterd dressing

 

Salade met oosterse biefstukreepjes    €.  9,75      €. 12,50

mini loempia’s,tomaat, rode ui, taugésalade,komkommer,chilisaus

 

Salade met gerookte zalm                €.  9,75      €. 12,50

Komkommer, ei, kappertjes ,meloen, cherrytomaatjes, cocktailsaus 

 

 

 

Geserveerd met stokbrood en roomboter

 

 

Hoofdgerechten

 

 

‘Zwarte’ kipfilet                                      €. 16,75

Filet van de franse zwarte kip, gelakt met ahorn siroop en tijm

geserveerd met provinciaalse uien,cherrytomaatjes en olijven

 

 

Italiaanse cordon bleu                              €. 17,50

Kalfsschnitzel met pancetta, mozzarella en basilicum,

afgeblust met masalawijn

 

 

Varkenshaas spies                                  €. 18,50          

Spies van gemarineerd varkenshaas, ui en champignons

geserveerd met een groene peperroomsaus

 

 

Lams stoofpotje                                     €. 18,25       

Gestoofd lamsvlees  bereid met whisky, grove groenten

Sinaasappelpeper en honing.

 

 

Lakenvelder Rib-eye                                 €. 21,75             

Rib-eye van het lakenvelder rund, gemarineerd, gegrild en

geserveerd met een zoete groente ratatouille

 

 

 

 

 

Zalmfilet Teriyak                                     €. 17,75              

Met  een roerbak van bimi,taugé,ui en paksoi

teriyaki saus en geroosterde sesam.

 

 

 

Kabeljauw filet                                       €. 18,25            

Gestoofd met groene kruiden,geserveerd met zwarte spaghetti

en een citroenbotersaus

 

Hoofdgerechten worden gegarneerd met een bijpassend bordgarnituur. 

 

 

 

Kindergerechten

 

Tomatensoep met balletje                                                                  €. 3,50

Kroket met frietje                                                                              €. 4,50

Kipnuggets met frietjes                                                                      €. 4,50

Kibbeling met remouladesaus en frietjes                                              €. 4,50

 

 

 Seizoensgerechten

 

 

 

 

 

Kop erwtensoep met roggebrood met spek

en stokbrood

 

€ 5,-

 

 

 

Groot bord erwtensoep met een halve rookworst,

roggebrood met spek en boerenbrood

 

€ 8,95

 

 

 

 

 

 

 

Wildgerechten

 

 

 

 

 

Wildzwijn procureur.

 

Langzaam gegaarde wildzwijn procureur,

Met gerookt spek en bloedworst, compote van appel

en een gekruide wildsaus.

 

€ 16,75

 

 

 

Konijnenbout op Limburgse wijze.

 

Konijnenbout in het zuur, met appelstroop en peperkoek bereid.

 

 

€ 17,50

 

 

 

Huisgemaakte wildpeper.

 

Stevige wildpeper van diverse soorten wild, bereid met trappistenbier,

appels, veenbessen en pruimen.

 

 

€ 18,50

 

 

 

Geserveerd met groenten van het seizoen, en bijpassende aardappelgarnituur

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagerechten

 

Coupe dame blanche                                                      €. 6,00

Vanille-ijs met warme chocoladesaus en slagroom

 

 

Coupe cookie crumble                                  €. 6,50              

Vanille, chocolade en mokka-ijs met  stukjes roomboterkoek

en slagroom

 

 

Coupe ‘t Blaakven                                      €. 6,75                  

IJs coupe na fantasie van onze chef.

 

 

Choco sorbet                                            €. 6,75         

Vanille en chocolade-ijs, chocolademelk,koffie,

witte chocoladelikeur en slagroom.

 

 

Coupe Pêche Melba                                     €. 6,75     

Vanille- ijs met perzik, frambozensaus,

gebruneerde amandelen en slagroom

 

 

Kinderijsje                                                                         €. 3,50

Vanille-ijs met aardbeien of chocoladesaus en slagroom

up
down
Design: H-L-V | Ontwikkeling: PM IT