image

Menukaart Brasserie ‘t Blaakven 

De keuken is geopend, woensdag t/m zondag van 12:00 tot 20:00u.

KLIK HIER VOOR DE BRASSERIEKAART IN PDF

 

 

Speciaal aanbevolen

 

3 gangen menu

€ 18.50

wij serveren een 3 gangen menu wat regelmatig wisselt 

van samenstelling en waar altijd een keuze bij het hoofdgerecht

is tussen vis of vlees 

 

 

 

 

 

Voorgerechten

 

Soepen

 

Tomatensoep                                            €. 4,50       

Met room en soepballetjes

Uiensoep                                                 €. 4,75       

Gegratineerd met stokbrood en kaas

 Kippensoep                                              €. 4,75         

Heldere kippensoep met boerensoepgroenten

 Seizoen/week soep                                     €. 5,00                                                              

Geserveerd met stokbrood en roomboter

 

Gerookte Speenvarkenkoteletje                       €. 6,75         

Gestoofde chinese kool,huisgemaakte grove piccalilly  zoete mosterdjus

Scampi en Co                                         €. 9,75    

 spiesje van scampi’s , gefrituurde mosselen  en een garnalenkroketje,  zeewier salade,


 chili  en knoflooksaus

 

Salades

                                               Klein     Groot                                                           

Carpaccio van het rund                 €.  9,75      €. 12,75                 

met rucola, parmezaanse kaas, olijven, zontomaatjes, pijnboompitten en

truffelmayonaise

 

Salade met gerookte kip                 €.  9,75      €. 12,50

papaja, maïs, rode ui, peppadew, krokante tortilla, kidney bonen, cashewnoten

en een thousand island dressing

 

Salade met geitenkaas                   €.  9,75      €. 12,50

gegratineerd met honing, pancetta cherrytomaatjes, komkommer, noten, appel,

krokante aardappel, honing mosterd dressing

 

Salade met Teriyaki biefstukreepjes    €.  9,75      €. 12,50

sesam, jalapeño , gefrituurde uienringen, tomaat, rode ui, komkommer,

wasabi dressing

 

Salade met feta                            €.  9,75      €. 12,50

gegrilde courgettes, tomaat, olijven, pistache noten, gerookte rode biet, croutons,

tzatziki dressing 

 

Salade met tonijn                          €.  9,75      €. 12,50

paprika, kappertjes, ui en ei tomaat, haricots verts, olijven en vinaigrette dressing

 

Salade met gerookte zalm, scampi’s     €. 10,50      €. 13,50

komkommer, ei, kappertjes, cherrytomaatjes, croutons, cocktailsaus

 

Geserveerd met stokbrood en roomboter

 

 

Hoofdgerechten

 

Varkenshaas                                         €. 18,50

gegratineerd met brie,pancetta rode portsaus en een rode ui compote

 

Kalfsschnitzel                                        €. 17,50   

Gepaneerde kalfsschnitzel met gebakken paddenstoelen,. Met kalfsjus waarin

truffel en cognac.

 

Lams Spies                                           €. 18,25

Met yoghurt en mint gemarineerde lamsvlees aan de spies,  geserveerd met tzatziki.

 

Kalkoenfilet suprême                                                           €. 16,75

Bereid met  grove kruiden en specerijen, mozzarella, geserveerd met een

ananassalsa

 

Runder rumpsteak                                   €. 18,75 

Gemarineerd, gegrild en geserveerd met gebakken uienringen en Mexicaanse

kruidenboter

 

Victoriabaars filet                                     €. 16,25

Gepocheerd met venkel,ui en paprika en een tomaten chutney

 

Gegrilde Zalmfilet                                     €. 17,50

Met  gegrilde courgette,gepofte cherrytomaatjes en ansjovisboter

 

Hoofdgerechten worden gegarneerd met een bijpassend bordgarnituur. 

 

 

 

Kindergerechten

 

Tomatensoep met balletje                                                                  €. 3,50

Kroket met frietje                                                                              €. 4,50

Kipnuggets met frietjes                                                                      €. 4,50

Kibbeling met remouladesaus en frietjes                                              €. 4,50

 

 

 Seizoensgerechten

 

 

Asperge gerechten

 

Voorgerechten

Salade van roergebakken asperges,

 Met gerookte kip, ei, cherrytomaatjes, komkommer.

noten,oude kaas en een bieslook dressing

Klein €. 9,75 Groot €. 12,50

 

Gebonden aspergesoep

Met ham, ei, croutons en bieslook olie.

€. 5,-

 

Pasteitje met asperge kipragout

€. 6,75

 

 

Hoofdgerechten

 

Asperges op Limburgse wijze

 Met achterham, ei, krielaardappelen en gewelde boter.

€. 19,75

 

Asperges met zalmfilet

Met een citroenbotersaus, bieslook aardappelen

€. 21,75

 

Asperges met varkenshaas medaillons

Met een dragonsaus en geroosterde carisma aardappelen

€. 21,-

 

Nagerechten

Coupe dame blanche                                                      €. 6,00

 Vanille-ijs met warme chocoladesaus en slagroom

Coupe chocolat                                           €. 6,50

Chocolade-ijs met Brownies, warme vanillesaus, kletskoppen, chocola en slagroom

 

Coupe Amarene                                          €. 6,75

Malaga-ijs, amarene kersen, witte chocolade, meringue en slagroom.

 

Coupe Cheese cake                                                         €. 6,50

Cheese cake aardbeien ijs, ananas compote yoghurt crumble en slagroom

 

IJs koffie sorbet                                          €. 6,50

Vanille en mokka-ijs, Koffie, koffielikeur en slagroom.

 

Coupe tutti frutti                                                               €. 6,75

Diverse soorten vruchtenijs met vers fruit  Vruchtensaus en slagroom

 

Vers fruitsalade met slagroom                                        €. 7,50

 

Verse aardbeien met slagroom (seizoen)               €. 7,50

 

Verse aardbeien met vanille-ijs (seizoen)                      €. 6,50

Met aardbeienlikeur en slagroom

 

Kinderijsje                                                                         €. 3,50

Vanille-ijs met aardbeien of chocoladesaus en slagroom

 

Speciaal aanbevolen

 

Chocolade mousse en Brownie                                      €. 6,75

 

Trifel en lemon curd mousse                            €. 6,75          

Cake, gele room,fruit, vruchtensaus en rum in een weckflesje

 

Dessert van de chef                                                         €. 8,75 

up
down
Design: H-L-V | Ontwikkeling: PM IT